Kako opraviti nakup

Naročila – postopek nakupa

Na spletni trgovini lahko obiskovalec poišče želeni produkt na več načinov:

- izdelek lahko poišče s pomočjo navigacijskega menija. Kazalec miške postavi na želeno kategorijo v meniju in izbere želen tip izdelka;

- izdelek lahko poišče tudi s pomočjo iskalne vrstice. V okence se vpiše ime ali ključna beseda želenega izdelka. 

Obiskovalcu se nato odpre podstran z izdelki izbranega tipa. Na levi strani zaslona se nahaja filter določenih atributov izdelka za lažje iskanje (cenovni razpon, proizvajalec,…). Možen je predogled izdelka – prikazana je slika izdelka (ob pomiku kazalca na sliko se nam prikažejo ikone za hitro dodajanje izdelka v košarico, dodajanje izdelka na listo želja in dodajanje izdelka na primerjavo), ime izdelka ter cena. Ob kliku na sliko izdelka ali ime se obiskovalcu odpre podstran izdelka , kjer najdemo:

- slike izdelka (klik na sliko jo poveča). Navedeno je tudi, če je izdelek nov in/ali izpostavljen ali pa ima popust.

- ime izdelka in povezava do rubrike kamor lahko napišemo mnenje o izdelku.

- cena izdelka – lahko se razlikuje glede na izbrano varianto izdelka (na primer: cena izdelka se lahko razlikuje glede na material iz katerega je narejen).

- informacija o zalogi izdelka (če izdelka ni na zalogi je možno poslati povpraševanje, s pritiskom na »Pošlji povpraševanje«. Ko bo izdelek ponovno na zalogi bo obiskovalec spletni strani o tem obveščen preko elektronske pošte)

- vse variante izdelka, ki so na voljo

- različne možnosti: dodajanje na listo želja, deljenje izdelka (e-sporočilo, socialna omrežja), podrobnosti izdelka, mnenja ostalih kupcev.

Na desni strani so okenca kamor se vpiše želeno količino izdelkov. Izdelek oziroma izdelke doda obiskovalec v košarico s klikom na gumb »dodaj v košarico« na dnu rubrike. Ko obiskovalec doda izdelek v košarico se pojavi okno s predogledom košarice. Tako lahko obiskovalec, če želi, nemudoma zaključi nakup s klikom na »Blagajna«. Če obiskovalec izbere opcijo »Preglej košarico« bo preusmerjen na stran, ki vodi do pregleda košarice in zaključek nakupa. Tam je kupcu omogočeno urejanje košarice (spreminjanje količine in/ali morebitna odstranitev izdelkov). Po vsaki spremembi količin je potrebno pritisniti na gumb »Posodobi nakupovalni voziček«. Morebitno kodo za popust vnese obiskovalec v polje namenjeno za to, ter kodo potrdi s pritiskom na »Uporabi popust«.

 

Če želi obiskovalec popolnoma izprazniti košarico naj pritisne na »Počisti nakupovalni voziček«, če želi dodati še kakšen izdelek izbere »Nadaljuj nakupovanje«. Na istem mestu se nahaja tudi povezava na zaključek naročila – »Nadaljujte na plačilo«, kjer kupec vnese svoje osebne podatke za naročilo. Manjkajoče ali napačne vsebine se prikažejo z rdečim okvirjem in opozorilom za popravek. Na tem mestu se izbere tudi način dostave.

 

Klik na gumb »Naslednja« pripelje obiskovalca do izbire načina plačila:

  • plačilo s storitvijo PayPal (klik na moder gumb z napisom »Pay with PayPal«, pojavi se okno, kamor je potrebno vpisati uporabniško ime ter geslo PayPal računa);
  • s plačilom po povzetju;
  • z bančnim nakazilom oz. plačilo po predračunu (po zaključku naročila kupec prek elektronske pošte prejme potrditev naročila ter podatke za plačilo. Pod sklic kupec vpiše številko naročila. Naročilo je potrebno plačati najkasneje v treh (3) dneh od prejema elektronske pošte s podatki o plačilu. V nasprotnem primeru bo podjetje COLIBRI kupčevo naročilo preklicalo. Rok za pripravo naročila začne teči, ko COLIBRI prejme nakazilo na tekoči račun.)
  • plačilo z neposredno bremenitvijo kreditne kartice (Visa, MasterCard, Maestro, AmericanExpress);
  • plačilo ob prevzemu v trgovini COLIBRI

Nakupovanje s plačilnimi karticami na spletni trgovini podjetja COLIBRI je popolnoma varno. Zagotovljeni so ukrepi, ki so skladni z nacionalno in evropsko zakonodajo, ki ureja plačilne storitve. Ukrepi so namenjeni zmanjševanju prevar pri spletnih plačilih.

Kupec lahko skozi celoten proces zaključka naročila vidi »povzetek naročila«, kjer so navedeni izdelki v košarici ter pripadajoče količine, skupna vrednost naročila, ravno tako mu je omogočeno spreminjanje naslova za dostavo in načina dostave.

Kupec z gumbom »Oddaj naročilo« zaključi svoje naročilo. Ko kupec potrdi naročilo se prikaže obvestilo o uspešnem zaključku nakupa, za tem pa dobi na e-poštni naslov podrobnosti o naročilu oz. potrditev prejema naročila ter kodo za sledenje naročilu.

Sledi pregled in priprava naročila s strani podjetja COLIBRI. Kupoprodajna pogodba med COLIBRI in kupcem je sklenjena, ko kupec prejme elektronsko sporočilo z obvestilom »Vaše naročilo je pripravljeno za pošiljanje«. Potrjeno naročilo oz. kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku COLIBRI. Kupec lahko zaprosi za kopijo pogodbe s pošiljanjem zahtevka po elektronski pošti na info@colibri.si.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila oziroma nakupa. Kupec z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost s splošnimi pogoji.

 

To Top
*